مدادسیاه

مدادسیاه

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع آزاد است.
مدادسیاه

مدادسیاه

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع آزاد است.

هتل ساوُی


جنگ جهانی اول به فروپاشی سه امپراطوری روسیه، اتریش ـ مجارستان و عثمانی انجامید و معاهده ی صلح آن، خود زمینه ساز آغاز دومین جنگ جهانی شد. این جنگ تلفات و خسارات بی سابقه ای را موجب شد و علاوه بر میلیون ها کشته، دهها میلیون آدم سرگشته و بی آینده با انواع آسیب های جسمی و روانی را در اجتماعاتی فروپاشیده یا در آستانه ی فروپاشی به جای گذاشت. دومین داستان یوزف روت، هتل ساوی، ماجرای آن آدم هاست.

زمان داستان ماههای پس از خاتمه ی جنگ و مکان آن شهر لودز است که اکنون بخشی از کشور لهستان است. شخصیت اصلی و راوی داستان مرد جوانی است به اسم گابریل دان. او که اصلیت اتریشی دارد به تازگی از سه سال اسارت جنگی در اردوگاهی در سیبری به شهر لودز آمده  تا  با کمک دایی ثروتمندش از آنجا عازم غرب و احتمالا پاریس شود. او به مجرد ورود به شهر در هتل ساوی مستقر می شود؛ هتلی که میکروکاسمی از اروپای آن روزگار است. 

هتل ساوی مالکی با اسمی یونانی دارد که تا به حال هیج کس او را ندیده است. این هتل اجتماعی با نظام طبقاتی خاص خود است که ثروتمندان و فقرا را با دقت از یک دیگر جدا می کند و همه ی طبقات اجتماعی از پلیس و پزشک تا سرمایه دار و دلال و هنرپیشه و آشوبگر و... را در خود جای داده است. هتل به علاوه همه جور امکانات تفریح و سرگرمی را داراست. 

بخش اعظم ساکنین هتل ساوی نمی خواهند یا نمی توانند آنجا را ترک کنند، امّا هستند معدود ساکنینی که برای مدتی کوتاه در آنجا مقیم می شوند و سرمایه داری مشهور که همه ی شهر انتظار آمدنش را می کشد در زمره ی آنان است.

آمدن سرمایه دار یادشده  در اصل به مقصودی به جز سرمایه گزاری که مردم می پندارند صورت گرفته و عواقبی غیر مستقیم دارد که دامنگیر هتل و ساکنان آن می شود؛ عواقبی که قبلاً با حضور دوست دوران خدمت گابریل درهتل به عنوان هم اتاقی او زمینه سازی شده است.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مشخصات کتاب: هتل ساوی، یوزف روت، ترجمه ی افسانه قربان زاده، انتشارات ناهید.

نظرات 4 + ارسال نظر

سلام مداد
بعضی از کتابهایی که معرفی می کنی
با ذائقه من سازگاره
اما متاسفانه اکثرا جدیدتر از اونی هستند
که بشه رایگان اونها رو بدست آورد
یا
از طریق اپ هایی مثل
طاقچه اونها خوند.
قیمت کتابها خیلی بالاست
و جز برای عاشقان کتاب
- که مطمئنا جزوشون نیستم -
خرید همیشگی شون ممکن نیست
خوشبختانه این بار
کتاب معرفی شده ات رو توی طاقچه پیداش کردم
اون هم توی قسمت بینهایت
که من اشتراک یک ساله اش رو دارم .
فعلا دارم کتاب سه جلدی
1Q84
نوشته هاروکی موراکامی رو می خونم
این رو هم دانلود کردم رفت توی لیست خوندن
ممنون از معرفی این کتاب .

سلام و درود فراوان
متاسفانه قیمت کتاب مثل سایر چیزها خیلی بالا رفته و برایم عجیب است که نسخه های الکترونیکی هم نسبتا گران هستند.
پیش از انقلاب استفاده از کتابخانه های عمومی خیلی رایج بود. بعد از چند سال که حق عضویت می دادیم کارت عضویت جاویدان برای مان صادر می شد که من هم داشتم. نمی دانم این روزها اوضاع کتابخانه ها چطور است.
ممنون از لطف شما.

سلام. مرسی بابت معرفی کتاب.
موضوع کتاب از موضوعات مورد علاقه من هست. الان دیدم که شما ۴ تا از آثار این نویسنده رو تو وبلاگتون معرفی کردید. ترتیب پیشنهادیتون برای خوندن کارای این نویسنده چیه؟

سلام و درود
مارش رادتسکی شاهکار یوزف روت است. از سه کتاب دیگر که از او معرفی کرده ام به نظرم ترتیب می تواند عصیان، ایوب و هتل ساوی باشد.
ضمنا از روت افسانه ی میگسار قدیس و اعترافات یک قاتل را هم خوانده ام که اولی کار به کل متفاوتی است.
ممنون از لطف شما.

سلام دوباره
مرسی از پاسختون

سلام و درو
سلامت باشید

میله بدون پرچم 1403/12/27 ساعت 17:01

سلام بر مداد عزیز
مارش رادتسکی که خیلی عالی بود.
کتابخانه‌ای که من عضو آن هستم ایوب را دارد. البته خوشبختانه با کارت عضویت در یک کتابخانه می‌توان از تمام کتابخانه‌ها بهره برد و واقعاً امکان خوبی است. بعضی کتابخانه‌های اصلی نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور تقریباً اکثر کارهای خوب را دارند. مثلاً کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران... عمده کتابهایی که خواستم را داشته است... فقط حال می‌خواهد و رفتن با وسایل نقلیه عمومی! البته برای کسانی که در تهران هستند و یا نزدیکند

سلام و درود فراوان
صفت عالی برازنده ی مارش رادتسکی است.
خبر خوبی است که آثار مطرح را می شود در کتابخانه ها پیدا کرد. دوری راه برای مشتاقان قابل مدیریت است. یادم است کتابخانه های عمومی وبسایت خوب و کارآمدی هم داشت. گرچه تجربه ی من که بدنبال کاواباتا بودم به دلیل به روز نبودن اطلاعت موجود در سایت موفق نبود.

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد